Passie voor ui

Internationalekwaliteit


De Jonika Ui is diepgeworteld in de Zeeuwse bodem. Halverwege de vorige eeuw richtte Joost Nieuwenhuijse in Oostdijk Jonika B.V. op, een uiensorteer- en pakstation voor de uientelers in Zeeland. Deze uien vonden al spoedig hun weg naar binnen- en buitenland, het begin van een bloeiende onderneming. Jonika groeide meer en meer, net als het teeltgebied wat nu heel Nederland beslaat. Inmiddels is het familiebedrijf uitgegroeid tot een modern en vernieuwend bedrijf dat een vooraanstaande speler is op de wereldwijde uienmarkt.

Diepgeworteld

De derde generatie


Dat succes heeft alles te maken met een levenslange passie voor de ui. Een passie die van vader op zoon wordt doorgegeven, want inmiddels leidt de derde generatie Nieuwenhuijse het bedrijf. In de loop van Jonika’s geschiedenis wordt de teelt, naast het sorteren, opslaan, verpakken en exporteren, steeds belangrijker. Uitgangspunt is dat de teelt de kwaliteit bepaalt. Een goede teelt brengt een ui voort die tot de topklasse behoort, een ui met een zeer hoogwaardige kwaliteit. Een Jonika Ui.
Deze Jonika uien worden naar 6 verschillende werelddelen geëxporteerd.

Met resultaat

Doordacht geteeld


Eigenlijk herken je een Jonika Ui al tijdens de groei; de vruchtbare bodem, de groene fiere stengels en de constante zorg van de teler. De Jonika Ui van nu is het succesvolle product van een streng en innovatief selectiebeleid, waarin ook het milieu centraal staat. Ook daar ging een lange weg aan vooraf.

Diepgeworteld

Groei


Onze huidige telers gebruiken de allerbeste zaadsoorten en maken spaarzaam gebruik van kunstmest, bestrijdings- en beschermingsmiddelen. Resultaat van deze werkwijze is een ui van absolute topklasse.

Jonika hecht veel waarde aan de ‘input uit het veld’. De directe relatie tussen Jonika en haar telers, hun wensen en meningen, vormen een belangrijke en noodzakelijke factor in het gehele succes.

Timing

Oogsten metuiterste zorg


Het oogsten van de uien is een nauwgezet werk. De telers rooien de uien met de grootst mogelijke toewijding en precisie om beschadigingen te voorkomen. Daarvoor gebruiken zij geavanceerde machines die zij uitsluitend inzetten op het juiste moment om de ui op zijn hoogtepunt te rooien zodat de hoogwaardige kwaliteit is gewaarborgd. Dat moment wordt bepaald door een timing die jarenlange ervaring vergt.

Evenzo het proces van zorgvuldig rapen en het opeenvolgende transport naar de klimaatgestuurde opslagruimtes.

Kwaliteitsopslag

De kunst vanhet bewaren


Bij Jonika hebben wij het bewaren van uien tot een ware kunst verheven. Bewaren en opslaan zijn gespecialiseerde procedures die wij met de grootst mogelijke zorg en moderne droogsystemen uitvoeren, zodat de ui smaak, vorm, kleur, huid en hardheid vasthoudt.

Kwaliteitsopslag

Gewaarborgd


In onze opslagruimtes slaan we de uien op in kisten om te drogen. Een fase die ook zeer bepalend is voor de kwaliteit van de ui. De opslagruimtes waarborgen een constante kwaliteit waarbij temperatuur, ventilatie en luchtvochtigheid de belangrijkste voorwaarden zijn. Met vooruitstrevende technieken scheppen we een ideaal houdbaarheidsklimaat in onze moderne opslagruimtes.

Sorteren

In goede banenleiden


Tijdens zijn verblijf in de grond is de ui prima beschermd. Die bescherming geven wij ook boven de grond tijdens het doorlopen van de fases van onze complete verwerkingslijn, namelijk sorteren, uitlezen en verpakken.

Sorteren

Perfectbeschermd


Onze sorteerlijnen zijn speciaal gebouwd en samengesteld om beschadigingen aan de uien te voorkomen. Zo zijn bijvoorbeeld de valhoogtes over de hele lijn tot een minimum beperkt.

Uitlezen

Bepalen vande kwaliteit


Bij het uitlezen van de uien wordt er onderscheid gemaakt tussen verschillende kwaliteiten. De uien worden uitgelezen door vakkundig personeel. Zo ontstaat er een product dat aan alle wensen en behoeften van de klant voldoet.

Verpakken

Voorzien vanhet juiste label


Met verpakkingen kunt u bij ons alle kanten op. Van 250 grams verpakkingen, kleinverpakking in zakken, dozen plastic kratten en bigbags tot ‘los op de auto’. Altijd snel geleverd en met een hoge leveringsbetrouwbaarheid.

Wensen

Maatwerk mogelijkU vraagt....


Aan klanten met specifieke wensen komen wij graag tegemoet. Wij kunnen sorteren op iedere gewenste maat en hoeveelheid en deze verpakken naar wens. Dat geldt voor uiteenlopende soorten uien zoals gele uien, rode uien, sjalotten en banaansjalotten. In dat geval geldt; u vraagt, wij verzorgen en bezorgen.

Exporteren

Een ui verovertde wereld


Dat de Hollandse bodem en het klimaat bijzonder geschikt zijn voor een kwalitatief hoogwaardige ui is internationaal bekend.

Jonika exporteert zijn uien naar 6 verschillende continenten. De natuurlijke omstandigheden, ons moderne sorteer- en pakstation en de gunstige logistieke ligging geven Jonika een goede uitvalsbasis voor export. Onze vestigingsplaats Oostdijk ligt zeer centraal ten opzichte van de havens van Rotterdam, Antwerpen en Vlissingen.